COORDONAT DE PROF. LIVIU URZEALĂ
TEATRU – ARTA ACTORULUI
Viaţa este o piesă de teatru, ȋn care nu durata rolului contează, ci felul in care interpretezi!
Ce beneficii are pentru copii programul de teatru?
Atelierele de teatru conduc copiii în lumea artei și a jocului creativ, ajutându-i să-și dezvolte abilități personale prin tehnici de actorie și interpretare, jocuri, improvizatii, exerciții de dicție și mișcare scenică.
Copiii își cresc încrederea de a vorbi în fața unei audiențe, își cultivă vorbirea nuanțată și expresivă, își îmbogățesc vocabularul, își dezvoltă spiritul de lucru în echipă.
Copiii lucrează o gamă de exerciții de dezvoltare personală prin intermediul actoriei: jocuri de memorie, spontaneitate, atenție, concentrare, disciplină, creativiate. Descoperim elemente cheie pentru mișcarea scenică, în care copilul își folosește imaginația în mod creativ, interpretând personaje noi și asumându-și roluri.
Cursul de actorie este o modalitate de a introduce copiilor beneficiile pe termen lung ale artei dramatice care dezvoltă abilităţile de vorbire, ȋntăresc ȋncrederea şi crează o conştiinţă socială prin procese de ȋnvăţare creativă, dar şi satisfacţia de a juca ȋn faţa unui public un spectacol de teatru şi de a fi apreciaţi ca actori.
Activităţile de la curs se centrează pe ȋncurajarea şi preţuirea ficărui copil ȋn parte. Acesta este ȋncurajat să-şi folosească propriul tip de comportament, personalitatea şi farmecul ȋn orice situaţie, să fie natural ȋn faţa publicului de teatru sau ȋn faţa camerei de fotografiat sau de filmat. Acesta capătă o puternică ȋncredere ȋn sine, pe care o poate folosi ȋn orice aspect al vieţii.
Ȋn acelaşi timp, copilul se distrează şi ȋnvaţă să aprecieze rezultatul muncii sale.
Cursul este adresat tuturor copiilor, de la cei mai timizi la cei mai energici. Cu susţinere din partea coordonatorului nostru fiecare copil este lăsat să se dezvolte ȋn ritmul sau propriu.
Scopul nostru este de a-i concentra pe sarcina pe copiii mai temperamentali şi de a-i trage ȋn afară pe cei mai retraşi, de a-i ajuta să caute ȋn interiorul lor şi de a le descoperi adevăratul potenţial.
Actoria este o formă de artă care necesită o tehnică specifică. Cursul nostru introduce copilul ȋn această lume prin metoda jocului şi a improvizaţiei. Astfel, el are libertate şi ȋn acelaşi timp ȋnvaţă.
Participarea la acest curs ajută copiii să-şi şi gestioneze usor emoţiile ȋn orice situaţie de viaţă, cu o bună imagine de sine si cu o imaginaţie bogată.
Abilităţile dobȃndite din exerciţiile de Artă Teatrală si Artă Actorului le vor fi de folos copiiilor de-a lungul ȋntregii vieţi, iar printre beneficiile exerciţiilor de actorie amintim:
- Cresc ȋncrederea ȋn sine
- Dezvoltă memoria
- Ȋnlăturarea tracului de a comunica ȋn faţa unui public nou
- Dezvoltă atenţia distributive
- Ajută la cunoaşterea de sine şi a celuilalt
- Ȋmbunătăţesc dicţia
- Dezvoltă expresivitatea corporală şi autocontrolul
- Stimulează creativitatatea si inventivitatea
Nu ezitaţi! Ȋnscrieţi-vă copilul la TEATRU – ARTA ACTORULUI organizate de Căminul Cultural Brazi!
Director Cămin Cultural Brazi,
Daniela Mihai
Cursul “TEATRU – ARTA ACTORULUI” are in programa:
- Elemente de baza ale tehnicii vocale – DICTIE, expresivitatea vorbirii scenice si exercitii de respiratie pe text
- Miscare scenica, ritm scenic, atitudine
- Public – Speaking – Arta vorbirii in public, limbaj corporal si control al emotiilor
- Dezvoltarea creativitatii, imaginatiei si a spiritului de observatie.
- Inter-relationare, comunicare, ascultare
- Interpretarea textului artistic – evolutia personajului in piesa de teatru
Studiul Artei Actorului este foarte complex, aducand o contributie importanta la formarea personalitatii tinerilor copii urmarind dezvoltarea increderii in sine, expresivitate, spontaneitate si sporirea capacitatii de socializare.
PROF. LIVIU URZEALĂ